Poikani Tuukan 9v. kanssa

Perhe, arvot ja historiaa

Olen 1968 joulukuun 21. päivä syntynyt lahtelainen nainen. Minulla on kolme lasta, tytär 1992, pojat 1996 ja 2007 syntyneet. Tytär, Tiia opiskelee Porin amk:ssa terveydenhoitajaksi ja on toisen opiskeluvuotensa vaihdossa Englannissa, Lontoossa, lähti juuri 20.9.16. Keskimmäinen lapseni, Tomi pitää välivuotta ja Tuukka on kolmannella luokalla Myllypohjan koulussa. Meillä on myös kaksi kissaa, jotka ovat tyttäreni mutta nyt vaihdon ajan minulla hoidossa.🙂

Itse opiskelen, liiketalouden tradenomiksi Lamk:ssa ja pyrin valmistumaan 2017, aiempi koulutukseni on sihteerin ammattitutkinto 2005 ja taloushallinnon merkonomi 2001. 

Lahden kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala on ollut työnantajani 2017 keväänä 15 vuotta, ohessa olen tehnyt sivutoimisesti sihteerin/palkanlaskijan/laskutuksen töitä yksityisessä osakeyhtiössä, n. 10 vuotta.

Rakkain asia elämässäni lasteni lisäksi on liikunta, jota olen lapsesta asti harrastanut tai se on väärä sana, liikunta on minulle elämäntapa. Jumpat ja kuntosali ovat tulleet tutuiksi 1987 lähtien. 2008 aloitin juoksemisen ja olenkin siitä asti pääasiassa lenkkeillyt, talvet sisätiloissa 2014 saakka ja nyt pari talvea jo juossut ulkona. Kolme maratonia on takana, yksi Helsingissä ja kaksi Tukholmassa, jossa reitti on aivan upeassa miljöössä. 2013 polveni kipeytyi, joten maratonista olen pitänyt taukoa mutta liikun säännöllisesti ja muutenkin pyrin elämään terveellisesti ja hyötyliikuntaa harrastan päivittäin.

Lapsilleni olen liikunnan ja terveellisen ravinnon merkityksestä puhunut aina ja uskonkin, ettei meillä olisi yhteiskunnassa niin paljon terveydellisiä ongelmia mikäli ravintomme olisi vähemmän prosessoitua ja säilöntäaineetonta. Poisuljetaan tietysti sairaudet, mitkä ovat jo geeneissä tulleet tai trauman aiheuttamat terveydelliset seikat. Kestävän kehityksen periaatteita pyrin noudattamaan omassa elämässäni.

Ay:n liityin 16-vuotiaana, mennessäni einestehtaaseen töihin ja sen jälkeiseen työhistoriaani kuuluu kaupan alan töitä, postinkantajan töitä, ravintola ja kahvilatyöntekijänä toimimista.

Lahden kaupunginsairaalan työpaikan luottamusmiehenä toimin kaksi kautta, (4 vuotta) ja tällä hetkellä olen JHL:n Lahden yhdistyksen 048:n varapääluottamusmies toista kautta. Oikeudenmukaisen ja hyvinvoivan työyhteisön eteen pyrin tekemään töitä ja näinä päivinä sitä työsarkaa riittääkin.

Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen olen uskonut aina ja siihen, että huolimatta varallisuudesta/varattomuudesta, ihmiset ovat tasa-arvoisia. Näinhän se ei yhteiskunnassamme kuitenkaan ole, kuten luemme lehdistä ja kuulemme televisiosta/radiosta ja myös netistä luemme joka päivä. Meillä on epätasa-arvoa ja epäoikeudenmukaisuutta mm. sukupuolten välillä, ikäryhmien välillä, vähemmistöryhmiä kohtaan, työyhteisöissä ja minä haluan olla vaikuttamassa parempaan, tasa-arvoisempaan ja oikeudenmukaisempaan yhteiskuntaan.

Hallituksemme leikkaa vain vähätuloisilta ja sitäkin epäkohtaa haluan olla poistamassa ja olen ehdolla Lahden kunnanvaltuustoon 2017. Olin kunnallisvaaleissa ehdokkaana vuonna 2012 Lahdessa ja sain ääniä sen verran, että minut valittiin Tekniseen lautakuntaan ja sen myötä haluni päästä vaikuttamaan yhteiskunnan asioihin on vain kasvanut.

Mottoni oni: sinnikkyys palkitaan ja at the end everybody get's what their deserve. Eikä tälläinen eriarvoisuuden lisääminen ja yhteiskunnan välinpitämättömyys niitä kohtaan, jotka tukea tarvitsevat, saa jatkua. Suomessa on hyvä sosiaalipolitiikka, ei anneta sen kadota markkinatalouden takia.

03/2017 Tuukka ja äiti