Viimeisimmät pohdinnat..

24. tammi, 2020

Useampaan otteeseen olen jo tästä Julkisten palvelujen alasajosta kirjoittanut, mitä Hykyssä on tehty koko sen toiminnan ajan. Julkisten palvelujen tuottaminen yksityisellä Oy:llä, on päästämistä käsiksi kansalaisilta kerättyihin verovaroihin, onko edes perustuslain mukaista tämä perusterveydenhuollon siirtoyritys yksityisen tuottajan tehtäväksi. EI taida olla.

Jälleen annetaan kuva kansalaisille, kun ei muuta vaihtoehtoa olisi. Se on nähty jo, miten käy palvelujen sen jälkeen. Palkataan saneeraaja eikä pienellä summalla ja toimet sen mukaiset. Näin toimitaan Oy maailmassa, maksetaan isosti verovaroin johtajalle, joka ajaa palvelut alas, näemmä malli otettu käyttöön kuntapuolellakin. Kylmää on kyyti veronmaksajille.

Osingot nostavat Osakeyhtiö veronmaksajien pussista, kuntalainen ei niitä kyllä saa, veroparatiisiin matka käy. Tällä siirtoyrityksellä saadaan säästöjä, jotka säästävät vain pienituloisen palvelunsaannissa. Osakeyhtiössä kaikki palvelut onhinnoiteltu ei avoimuutta tai julkista tiedonsaantia Julkisiin palveluihin kuuluva avoin toiminta jäisi historiaan yhteisyrityksen myötä. Puhumattakaan päätösvallasta vähemmistöosakkaana. Aivan absurdi ajatus antaa verovaroja käyttöön ilman päätösvaltaa, onkohan jollakulla osakesalkku ko. yhtiössä.

Kuntalainen maksaa joka käänteessä perusterveydenhuollostakin, ei riittäisi kerran vuodessa TK-maksu. Kts. yksityisen hinnasto, niitä löytyy netistä. Terveydenhuollon asiakasmaksuista niin ikään kirjoitin jo monta vuotta sitten, että tulevat nousemaan hykyn myötä. Ovat jo nousseet pariin otteeseen ja eikä loppua näy.

Tuleehan siinä toki säästöä, kun ei kuntalaisella olisi rahaa maksaa perusterveydenhuollosta korkeita hintoja, eikä ilman lähetettä pääsisi erikoissairaanhoitoon niin siinä säästöä syntyisi. Kaikki on peliä vain, josta pienituloinen maksaa kalleimmin. Hyvästi hyvinvointi voidaan puhua pahoinvointiyhtymästä. Kapitalismi se porskuttaa

Todella harmillista tällaiset tempaukset yhtymän työntekijöiden kannalta, kun pitäisi yhteisöllisyyttä lisätä niin sen sijaan vain hajotetaan, ilmoitusluontoisesti tuodaan näinkin iso asia.

TES-neuvottelut kunta-alalla käynnistetty ja kuluttajahinnat nousseet, joten palkankorotukset ovat jälleen pahimmillaan palkanalennuksia inflaation syödessä ja yritysten voitontavoittelun takia, KIKY aiheuttaa närää, turhakkeena ja on tukkeena palkkaneuvotteluille. Pirulle kun antaa pikkusormen, vie se koko käden.

NYT niitä tekoja tarvitaan, ettei se pienituloinen veronmaksaja maksa veroja saamatta palvelua ja maalaisjärkeä tähän yksityistämisvimmaan, kohta ei ole hyvinvointiyhteiskunnasta jäljellä kuin märkä läntti.

 

Satu Lehtola, kaupungin varavaltuutettu, sd

 

 

17. tammi, 2020

Tähän pisteeseen on tultu mistä jo 2016 kirjoitin. Kaikki julkiset palvelut ajetaan alas kuten olen esiin tuonut. Terveyspalvelut ja varhaiskasvatus nauttivat syystäkin suurinta huomiota. Paljon puuta heinää puheita on pidetty ja moniko on paikkaansapitävä ollut, toki katsantokannasta riippuen.

Samat tyypit toistuvasti päättävät asiosta omista lähtökohdistaan katsoen, ei äänestäjän eli kuntalaisen, jonka palveluja ovat heikentämässä, harmi, että moni on saanut jatkaa toimintaa.

Annetaan päätäntävalta, omistusohjaus yksityiselle eikä se ole edes laillista, kun on kyse perusterveydenhuollosta on perustuslaissa on siihen reunaehtoja. Haetaan nopeita ratkaisuja virkamiesten kannalta kuntalaista ei mietitä lainkaan.

Tullaan kaapista ulos mahdollisimman äkkiä ja pyritään vaikuttamaan siten kuntalaisten ajatuksiin että uskoisivat tämän yhteisyrityssiirron olevan se ainoa vaihtoehto. Verovaroille voisi vilkuttaa goodbye kun päätyisivät ties mihin veroparatiisiin. Eikä palvelua saisi enää lainkaan se pienituloinen kun ei olisi varaa, toki nämä pörssijätit tarjoavat kaikki luottoja, siten saadaan kansalaiset luottokoukkuun, tavalla tai toisella pörssiyhtiö pyrkii meidät nielaisemaan.

Ei Helvetissä anneta niin tapahtua

 

4. tammi, 2020

2020

15. joulu, 2019

Kun arvostellaan tulevaa uuden hallituksen kautta, pitäisi muistaa, ettei kukaan varmuudella tiedä mitään tulevasta. Mennyt sen sijaan tiedetään ja kaikesta menneestä pitäisikin opiksi ottaa, ettei jo tehtyjä virheitä, mitä korjataan tulevaisuudessa pitkään, toistettaisi loputtomiin.

Suomessa on nyt nuorennettu ja tasa-arvoistettu Hallitusta, mikä on erittäin positiivista. Ilman muuta soraääniä kuullaan ja kriittistä keskusteluakin, jota pitääkin olla koko ajan. Vähättely, naissukupuolen halventaminen sen sijaan, ei kuulu hyvään keskustelukulttuuriin.

Hyvä on myös pitää mielessä, että suurin osa tehdyistä, pitkään korjattavista päätöksistä on pääosin miesten tekemiä, naiset, kun ovat kuitenkin olleet paljolti vähemmistön edustajia, eivätkä aina edes päässeet päätöksentekoon mukaan. Ei saisi olla sukupuolisidonnaista ajattelua, silti sitä vain on, lieko johtuu siitä, että osa miespuolisista on huonoja häviäjiä.

Vihapuheen lopettamisesta puhutaan, jotka pääosin kohdistuvat maahanmuuttajiin, mutta ihan oman maan naisiinkin sitä kohdistuu, miesten puolelta ja valitettavasti todella paljon. Naiset ovat taistelleet Suomessa tiensä pois nyrkin ja hellan välistä ja toivottavasti saadaan täysin loppumaan alistaminen 2050 mennessä, tämä tavoitteena.

Monet maat ovat sen suhteen vielä surkeammassa jamassa, ei tasa-arvosta, saati ihmisarvoisesta elämästä tietoakaan naispuolisena. Omassa maassa pitäisi hoitaa omat asiat, toisen maan sisäisiin asioihin ei ole puuttuminen, vai onko? Kansainvälinen painostus auttaisi varmaan ja sitähän käytetään. Asiat vain muuttuvat samaan tahtiin kuin ihmisten elinkaarikin.

Paljon on kuitenkin naisia ja hyvä niin, jotka eivät ole väkivallan kohteeksi joutuneet, siten eivät myös ymmärrä asian vakavuutta, se ei lukemalla tunnu, eivätkä kaikki omaa empatiakykyä, saati tunneälyäkään, vaikka olisivat väkivaltaa kokeneetkin.

Näin saatetaan puhua ja tuoda vain esille asioita, joita on kirjoista opittu, väheksymättä tutkimuksia lainkaan. Empiria ja teoria kulkevat käsi kädessä. Omakohtainen kokemus on kuitenkin ensiarvoinen tekijä kokonaisvaltaiseen näkemykseen asioista. Ymmärrys kasvaa kokemuksen kautta.

Katkeruus, kateus ja jatkuva oman edun tavoittelu voivat olla esteenä siten viedään huonoja asioita sukupolvelta toiselle, nämä huonot arvot ovat näkyvissä yhteiskunnallisessa keskustelussa ihan globaalistikin monin tavoin. Loppujen lopuksi aika mikä täällä olemme, on todella lyhyt, joten se pitäisi käyttää hyvin, muutkin kanssaihmiset huomioon ottaen. Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta!

 

Satu Lehtola, sd, varavaltuutettu

 

 

9. joulu, 2019

Onnea Sanna Marin!

Uusi aika SDP:lle alkoi Sannan myötä. Kasvojen ja imagonkohotus ovatkin tarpeen aina välillä, mikäli aiotaan olla mukana kehittämässä Suomea, nuorissa on tulevaisuus, vaikkakin vanhempiakin tarvitaan. Kannatin Sannaa, kuten moni muukin ja olen varma, että moni asia muuttuu paremmaksi hänen myötään. Positiivisen kautta lähdetään eteenpäin siten saadaan parempia tuloksia. 

Vuosi 2020 alkaa hyvissä merkeissä.👍