4. elo, 2017

Syksyn kierros alkakoon

Lomalla ollessanikin seuraan mitä politiikassa tapahtuu. Somessa käydään kiivasta keskustelua Kikystä, mitä itse vastustin aivan Sipilän ilmoituksesta 2015 lähtien ja edelleen vastustan, kuntalaisen ja pienipalkkaisen työntekijän ostovoimaa heikentävänä tekijänä.

Aivan järjetöntä oli Kikyyn suostua, se ei muuttanut Suomen kurssia parempaan, eikä saanut ahneita yritysjohtajia saati ahneita päättäjiä luopumaan mistään. Nyt sitten ennen kansanedustajavaaleja tällä otsikolla taas ratsastetaan. Kriteerit, millä asiaa viime vuonna perusteltiin työntekijöille, siis kunnan ja valtion pienipalkkaisille työntekijöille, olivat hatarat ja siitä paistoi lävitse jokin muu kun oikeudenmukaisuus ja kohtuus. Taas sama juupas eipäs leikki alkaa ja nostatetaan työntekijöiden toiveita, toivottavasti ei turhaan. Uskottavuus on mikä meidän polittisesta kentästä puuttuu ja sehän kulminoituu siellä oleviin ihmisiin. 

Seuraan ja kommentoin myös twitterissä ja olen pannut merkille, että siellä on enempi ns. valtaa pitävät ottaneet haltuun sitä Some väylää, varmaan johtuu siitä että Face on taas enempi tavisten väylä. On hankala saada sukseeta tavisten joukossa, kun jatkuvasti taviksilta viedään ja itselle annetaan. Omassa porukassa on yhtenäisempi mieli ja voidaan taputella toisiaan selkään, hyvin tehdyn työn jälkeen. Niiltä, keltä riistetään on vaikea hyväksyntää saada.

Mielenkiintoista on aina että voidaan pelata uhkapeliä pienipalkkaisten elämillä, muttei voida tinkiä pomojen palkoista. Harmillista on ylipäätään, että uskotellaan asioita jotka eivät paikkaansa edes pidä ja siten oikeutetaan heikennykset.

Tottakai on hyvä jos Kiky puretaan, lähtökohtaisesti ei olisi pitänyt edes tehdä sopimusta, uskotaanko tähän on taasen eri juttu ja kenen etuja jälleen tällä ajetaan!