26. helmi, 2020

Mitä eniten halutaan

Lahti Energia:n ja Phhyky:n kohtalon hetket menossa. Tahtotilana tässä on, että annetaan  verovaroin tuotettuihin palveluihin yksityiselle vapaa päätösvalta ja omistajuus ja myydään hyvin tuottavasta Lahti Energiasta 1/3 osa, jonka jälkeen lopun myynti onkin helppoa, samoilla syillä voidaan koko yhtiön myyntikin perustella kuten 1/3 osankin.

Ketkä näiden ajatusten taustalla häärivät, eivät kuntalaisen etua aja, vaan omaansa. Eivätkä myöskään kuntalaista halua ajatella jatkossakaan vaikkakin niin vaalien alla lupailevatkin. Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön tehtävä on tuottaa voittoa ja verovaroin tuotetuin julkisten palvelujen tehtävä on tuottaa palveluja kuntalaisille.

Lahti Energian myynnistä saadaan kertakorvaus, jonka jälkeen ei tuloja siltä osin enää saada ja taas vaikka hykyn yhteisyrityksestä kuinka maalataankin ruusunpunaisin värein helposti saatavaa, laadukasta, joustavaa, ketterää, asiakaslähtöistä superterveysyhtymää, niin 51 % omistusosuudella, on Mehiläisellä se päätösvalta eikä julkisella ole kahta sanaa. Sellaista sopimusta ei todellakaan Mehiläinen allekirjoita, jossa olisi isommalla osakeosuudella altavastaajan asemassa. Siellä ne samat lääkärit sijoittajina/omistajina ottavat rahat tätäkin kautta julkisista varoista. Hippokrateen valasta viis, raha, raha ja raha sanelee.