3. loka, 2020

Yksityistämisen tiellä mennään

Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen osakkeiden myyntiaie ei hämästytä mitenkään, joka budjetissa taidetaan esittää jonkun Lahden kaupungin/PHHYKY:n myymistä kun ei sitä rahaa koneiston hoitoon riitä. Haetaan lyhytaikaista helpotusta myynnillä, tosin kalliimmaksi veronmaksajalle tulee kun ryhdytään ostamaan palvelut yksityiseltä, sehän on jo todettu ajat sitten, silti siihen pyritään ja kuka näitä myyntejä esittääkään? Virkamiehet

Taas avataan tietä ulkoimaisille sijoittajille, jotka todetaan pitkässä juoksussa kalliiksi. Pitäisi osata sitä sopimuslakia ja osakeyhtiölakia, kansainvälistä kauppalakia, ei sellaista tietotaitoa taida PHHYKY:ssä saati Lahden kaupungilla olemassa olevin resurssein olla. Yksi tutkintoala ei takaa monitaitoja.

Seuraavana sitten vuorossa Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut, jonka jälkeen siirrytään yksityistämään koulujamme. kyllä näitä yhtiöitettyjä riittää myytäväksi tulevinakin vuosina.  

Rakennetaan ja investoidaan rahaa Kampukseen, mikä sitten myytäisiin ruotsalaiselle kiinteistösijoittajalle, mitä seuraavaksi myydään. Todellakin pitää viranhaltijoita vaihtaa, loppuu tämä Lahden myyminen.

Pitää olla tästä jatkuvasta myyntibuumista huolissaan kuten myös EU velkataakasta mihin kansalaiset ovat sidottuja Koronastakin johtuvasta syystä, mikä on mielestäni saanut suuremmat mittasuhteet kun on todellista. Raha ja voitontavoittelu taustalla vaikuttaa, miten asioita markkinoidaan.