29. loka, 2020

Säilytetään Ahtialan lähiklinikka

Säilytetään Ahtialan lähiklinikka, 

Lähetetty ESS, Uusilahti, Seutuneloset ja Omalähiö 27.10.20, EI julkaistu

Ahtialan terveysasema on toiminut vuodesta 1978 ja toiminut hyvin. Ei ole mitään perusteltua syytä lopettaa hyvin toimivaa terveysasemaa ja ruuhkauttaa jo entisestään ruuhkaisia Lahden kaupunginsairaalan tiloissa toimivia terveysasemia, kun Ahtialan asukkaille voidaan edelleen tarjota terveyspalveluja Ahtialassa. Laboratoriopalvelut tulee myös säilyttää lähiklinikan toiminnassa. Mitään säästöä siinä ei tulla saamaan, vain palvelujen taso huononee ja jälleen jäisi yksi rakennus, josta kuluja veronmaksajille, tyhjäksi.

Keskustan terveysasemien tiedossa olevat parkkipaikka ongelmatkaan eivät ratkea siten että asiakasmäärää lisätään eikä ole sitä rahaa rakentaa niitä parkkipaikkoja.

Ahtilassa asuu yli 11 000 asukasta lisäksi Tonttilasta ja Möysästä käydään Ahtialan terveysasemalla, jossa palvelu on ollut hyvää ja asukkaan saatavilla.

Ahtialan lähiklinikan keskittämispäätös tehtiin viime vuonna, vastustin päätöstä kyseisessä tilaisuudessa ja kirjoitin asiasta ESS 19.10.2019, että muitakin vaihtoehtoja on. Ahtialan Terveysasemalla on paljon käyttäjiä ja siellä myös laboratorio mikä purkaa keskustan laboratoriojonoja sekä palvelee Ahtialalaisia ja ne tulee säilyttää jatkossakin.

Terveysaseman lopettaminen ei ole hyvä päätös ja me ahtialalaiset vaadimme sen perumista. Olen avannut Kuntalaisaloite.fi aloitteen säilyttämisen puolesta, käykää allekirjoittamassa.

 

Satu Lehtola, sd, Kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

Ahtialan asukas