16. syys, 2021

Perustuslaki, ihmisoikeudet vs koronapassi

Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja on tarkoitettu yhdenvertaistamaan ihmisiä ei eriarvoistamaan. Monin toimin pyritään päinvastaiseen ja valitettavasti jälleen kysytään medialukutaitoa sen suhteen. Älä lähde leikkiin mukaan, aseta itsesi toisen asemaan edes hetkeksi ja kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. 

Yhdenvertaisuus on Perustuslain 12§ ja lain tarpeellisuus on huomattava. Joissain kohtaa perätään hanakasti yhdenvertaisuutta ja toisessa kohtaa ollaan valmiita polkemaan oikeuksia mennen tullen. Aina ei ymmärretä ihan missä raja menee.

Passia voidaan käyttää mutta jos ei ole rajoituksia ei tarvitse passiakaan. Rokotukset eivät tutkimusten ja näytön mukaan ehkäise tarttumista ja edelleen me kaikki sairastumme ja sairastamme erilailla. Nyt jo puhutaan influenssa-kaudesta mistä ei ole yli vuoteen puhuttu sanaakaan, sekin on vaarallinen tauti riskiryhmille, johon vuosittain THL:n mukaan myös kuolee ihmisiä.

Väheksymättä mitään, mitä mikään sairaus aiheuttaa, ei nämä rokotteet estä kaikkia rokotettujakaan sairastumasta eikä läheskään kaikki sairastuneet päädy sairaalaan tai sairasta vakavasti sitäkään. Se että rokotteisiin on hyväksyttävämpää kuolla se yksikin ihminen,joka ei saisi tautiin kuolla, on mielestäni vähintääkin outoa. Kyseenalaistamisesta on tehty suoranainen alas ampumisen oikeutus. Unodetaan koko ajan, että on paljon muitakin asioita mitkä kuormittavat meidän terveydenhuoltoamme, henkilöstöpula on yksi seikka ja monenlaista muutakin syytä kuormittumiseen on kuten sairaanhoidon henkilöstövaje, mikä taas ei johdu Koronasta. Mikä sopii toiselle ei välttämättä jollekulle muulle. Tiedetään myös se, että sairastetusta taudista saa vasteen virukselle. Vastakkainasettelu on jatkuvaa mutta täysin turhaa ja valitettavaa kun luetaan vain otsikot ja lähdetään siihen mukaan. 

Terveydenhuoltomme on ollut kuormittunut vuosia ja tässä kaikessa on julkisen terveydenhuollon alas ajon meininki. Meillä Lahdessa se Vauhti kiihtyy alasajossa eritoten.

Sote on saatu maaliin ja Aluevaalit tulossa 23.1.2022 ja  jälleen kerran ajankohta on strategisesti oikea vaaleille 23.12.2021-23.1.2022 jolloin valtuustoihin pyritään saamaan ne oikeanlaiset henkilöt päätöksenteon kannalta katsottuna.