Työsuojeluvaltuutetun työni

Olen Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymässä eli Päijät-Sotessa yksi päätoimisista työsuojeluvaltuutetuista. Nousin työsuojeluvaltuutetuksi 05/2019 kesken toimikauden ja seuraavalle 2022-2025 kaudelle olen ehdolle asettunut.

Luottamustehtävissä olen ollut 2009 vuodesta Lahden Kapungin Sosiaali- ja terveystoimialalla, luottamusmies 4v. ja varapääluottamusmies 4v. ja PHHYKY toimistopalveluissa 2v. samaan aikaan kun työsuojeluvaltuutetun tehtävä alkoi. 

Työsuojelukoulutukset 

2015 peruskoulutus

2016 jatko- ja täydennyskoulutukset

HHJ koulutus

sihteerin at

taloushallinnon merkonomi

Liiketalouden tradenomi amk.

 Alueeni Päijät-Hämeen keskussairaalassa/PHHYKYSSÄ

- Terveyspalvelut: operatiivinen ja Medisiininen alue, ei KESLE; KIPUPKL, PÄIVÄKIR.

- Ympäristöterveyskeskus

- Sosiaalialan osaamiskeskus VERSO

- Asiakasjärjestelmät, Henkilöstöpalvelut, Hankinta, Johto/YPA 

20.12.19

Sinä päätät! Kuka päättää!

Historia, nykyhetki ja tulevaisuus

Historia pitää muistaa ja sitä pitää ymmärtää, jotta voi elää nykyhetkessä käytössä olevin tiedoin ja taidoin ja voidakseen välttää ja ottaa opiksi mitä historiassa on tapahtunut.

Historia pitää sisällään lukemattoman paljon ihmisen tekemiä virhearvionteja, joista jopa kansanryhmät ovat saaneet suuresti maksaa, jopa kohtuuttoman hinnan. Virheettömyyttähän ei ole mutta välttääksemme suurimmat virhearvioinnit pitää historia muistaa ja varautua tulevaan.

Nykyhetki on hektistä ja kiire on kaikilla, työntekijöiden eläköityessä ketään ei oteta tilalle vaan jäljelle jäävät hoitavat työt. Koneiden ja digitaalisuuden ja sähköisten palvelujen määrä kasvaa koko ajan ja ihmisen rooli työntekijänä muuttuu koko ajan. Työn luonne muuttuu ja uusia tapoja tehdä työtä kehitetään sitä mukaan kun välineet tulevat tutuksi. Koulutus ja itsensä kehittäminen on erittäin tärkeää eikä hyvästä koulutustasostamme saa tinkiä, kuten nyt tehdään.

Nykyhetkessä suuri ongelma on tiedontulva, ei tiedä mikä tieto on tärkeää tai edes totta. Kaikki ovat jonkun sortin asiantuntjioita vaikkei olisi koulutustausta riittävä, asiantuntijatittelin saamiseksi. Nykyhetkessä pyritään luomaan ihmisille vääränlaista turvallisuuden tunnetta, selitetään, että luottamusta pitää olla olemassa oleviin päättäjiin ja päätöksiin, jotka kansalaiset maksavat ja joka on hyvin hauras kupla ja kuten olemme toistuvien esitysten peruutuksien myötä huomanneet, paikkaansapitämätän illuusio ainostaaan! Nykyhallitus valitettavasti suosii vain varakkaita kansalaisiamme, kuten kaikki ovat varmaan todenneet.

Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, silti voidaan olla kaukaa viisaita ja varautua moneen mahdolliseen skenaarioon, ei panna päätä pensaaseen. Ei tiedetä tuleeko Sote, valinnanvapaus tai maakuntamalli tai jos tulevat mikä on niiden lopputulos kuitenkin julkiset terveyspalvelut on kansalaisten oikeus ja ne pitää jatkossakin julkisena kansalaisille tuottaa verovaroin mitkä kansalaisilta kerätään.

Sinä päätät mihin uskot ja sinä päätät kuka päättää sinun puolestasi.

 

Kunnallisvaali esittelykorttini etu

Kunnallisvaali esittelykorttini taka