20.12.19

20.12.19

Minun perheeni 20.12.19

Minun perheeni 20.12.19

Poikani Tuukan 9v. kanssa

Poikani Tuukan 9v. kanssa

Perhe, arvot ja historiaa

Olen 1968 joulukuun 21. päivä syntynyt lahtelainen nainen. Minulla on kolme lasta, tytär 1992, pojat 1996 ja 2007 syntyneet. Tytär, Tiia, 27v. joka valmistui 2019 terveydenhoitajaksi keskimmäinen lapseni Tomi 23 v.  ja Tuukka 12 v. on kuudennella luokalla Myllypohjan koulussa. Meillä on myös kissa Elsa ja Tiialla koira Mimi

Opiskelen, liiketalouden tradenomiksi Lamk:ssa, aiempi koulutukseni on sihteerin ammattitutkinto 2005 ja taloushallinnon merkonomi 2001. 

Lahden kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala on ollut työnantajani 2017 keväänä 15 vuotta, ohessa tein sivuoimisesti sihteerin/palkanlaskijan/laskutuksen töitä yksityisessä osakeyhtiössä, n.10 vuotta. Nyt HYKY:ssä kolmatta vuotta. Toimin kahdessa yhdistyksessä taloudenhoitajana.

Rakkain asia elämässäni lasteni lisäksi on liikunta, jota olen lapsesta asti harrastanut tai se on väärä sana, liikunta on minulle elämäntapa. Jumpat ja kuntosali ovat tulleet tutuiksi 1987 lähtien. 2008 aloitin juoksemisen ja olenkin siitä asti pääasiassa lenkkeillyt, talvet sisätiloissa 2014 saakka ja nyt pari talvea jo juossut ulkona. Kolme maratonia on takana, yksi Helsingissä ja kaksi Tukholmassa, jossa reitti on aivan upeassa miljöössä. 2013 polveni kipeytyi, joten maratoneista olen luopunut, mutta säännöllinen liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat osa jokaista päivääni.

Lapsilleni olen liikunnan ja terveellisen ravinnon merkityksestä puhunut aina ja uskonkin, ettei meillä olisi yhteiskunnassa niin paljon terveydellisiä ongelmia mikäli ravintomme olisi vähemmän prosessoitua ja säilöntäaineetonta. Poisuljetaan tietysti sairaudet, mitkä ovat jo geeneissä tulleet tai trauman aiheuttamat terveydelliset seikat. Kestävän kehityksen arvot vastaavat omiani.

Ay:n liityin 16-vuotiaana, mennessäni einestehtaaseen töihin ja sen jälkeiseen työhistoriaani kuuluu kaupan alan töitä, postinkantajan töitä, ravintola ja kahvilatyöntekijänä toimimista.

Lahden kaupunginsairaalan työpaikan luottamusmiehenä toimin kaksi kautta, (4 vuotta) jonka jälkeen olin 4 vuotta varapääluottamusmies ja Hykyyn siirtyessä 2 vuotta työpaikan/alakohtainen luottamusmies. 2019/05 lukien työsuojeluvaltuutettuna. Oikeudenmukaisen ja hyvinvoivan työyhteisön eteen pyrin tekemään töitä ja näinä päivinä sitä työsarkaa riittääkin.

Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen olen uskonut aina ja siihen, että huolimatta varallisuudesta/varattomuudesta, ihmiset ovat tasa-arvoisia. Näinhän se ei yhteiskunnassamme kuitenkaan ole, kuten luemme lehdistä ja kuulemme televisiosta/radiosta ja myös netistä luemme joka päivä. Meillä on epätasa-arvoa ja epäoikeudenmukaisuutta mm. sukupuolten välillä, ikäryhmien välillä, vähemmistöryhmiä kohtaan, työyhteisöissä ja minä haluan olla vaikuttamassa parempaan, yhdenvertaisempaan ja oikeudenmukaisempaan yhteiskuntaan.

Edellinen hallituksemme leikkasi vain vähätuloisilta ja sitäkin epäkohtaa haluan olla poistamassa jatkossakin. Olin kunnallisvaaleissa ehdokkaana ensimmäisen kerran vuonna 2012 Lahdessa ja että minut valittiin Tekniseen lautakuntaan ja sen myötä haluni päästä vaikuttamaan yhteiskunnan asioihin on vain kasvanut. 2017 vaaleissa sain 121 äääntä eikä haluni päästä yhteisiä asioita hoitamaan ole vähentynyt vaan kasvanut.

Mottoni oni: sinnikkyys palkitaan, kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan ja at the end everybody get's what their deserve. Eikä tälläinen eriarvoisuuden lisääminen ja yhteiskunnan välinpitämättömyys niitä kohtaan, jotka tukea tarvitsevat, saa jatkua. Suomessa on ollut hyvä sosiaalipolitiikka, ei anneta sen kadota markkinatalouden jalkoihin.

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu