Yksin ei voi muuttaa maailmaa kaikki voivat silti vaikuttaa muutokseen

Hei

Tiedetään toki, ettei kukaan muuta mitään yksin, siihen tarvitaan ryhmän voimaa ja demokraattista ajattelua. Ryhmädynamiikka ratkaisee tosin mihin suuntaa ryhmässä ajatukset lähtevät, varsin jos ryhmän jäsenillä ei itsellään ole sitä omaa ajatusta mihin pohjata omat päätöksensä. Jokaisessa ryhmässä on johtajatyyppejä ja erilaisia seuraajia ja toisia voi johdatella helpommin ja toisia taas vaikeammin jos lainkaan.

Alkujaankin jokainen, joka pyrkii asioihin vaikuttamaan lähtee siihen omista lähtökohdistaan ja haluistaan saada vaikuttaa ko. asoihin. Mikä on jollekulle selkeää heti alusta alkaen mihin pyrkii, voi olla toiselle äärimmäisen epäselvää koko ajan.

Tässä kohtaa tullaan sekä siihen, että henkilökohtaiset tavoitteet tulevat esille kun ryhmässä ryhdytään keskustelemaan päätettävissä olevasta asiasta, kuin myös se onko tavoitteita lainkaan vaan etsiikö johtotähteä kertomaan kuinka ajatella.

Demokratian yhtenä isona perusasiana on oikeudenmukaisuus käsite, joka ei demokratiassa toteudu kun siinä kohdassa, että se on enemmistön tulos, ei oikeudenmukaista välttämättä lainkaan.  

LIikaa olemme etääntyneet siitä käsiteltävän asian taustasta, ei haluta ajatella inhimillisesti vaan tärkeintä on se oman aseman suoma valta ja kunnia. Muutoksia pitää tulla toimintamalleihin tottakai, onko ainoa vaihtoehto tässäkin kohtaa luopua inhimmillisestä ajattelusta kokonaan? lisääkö se vientiä tai nostaako kilpailukykyä? En usko todellakaan eikä tutkimuksetkaan siihen suuntaan osoita, sitä ei vain haluta kuulla, kun valta sokaisee. Rohkeutta ajatella toisin tarvitaan.

Satu

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu