Toimintaa jäsenten puolesta ESS 29.1.2016

Ay-liikettä parjataan kilvan lehdissä ja tuodaan esille ettei Ay-liike olisi tehnyt mitään hyvää, rahastaa vain. Minä olen eri mieltä, Ay-liike on uudistanut itseään hyvin jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja on ajan tasalla. Puolustaa jäseniään kuten pitääkin työnantajien epäoikeudenmukaisuuksia vastaan. Työantajapuoli ja hallitus tuntuvat unohtaneen inhimillisyyden kokonaan.

Ilman Ay-liikkeen toimintaan uskovia jäseniä ei olisi toimintaakaan, toki liitot saavat jäsenmaksuja jäseniltään joko työnantajan keräämä tai sitten jäsen voi maksaa itsekin. Niillä maksuilla tarjotaan jäsenille: lainopillisia palveluja, koulutusta, tuetaan paikallisyhdistystä, jäsenmaksuilla kartutetaan myös lakkovarantoja sen varalta että sellainen tulisi ja tietysti on työttömiä jotka ovat ansiosidonnaisella päivärahalla ja maksanut jäsen on oikeutettu kyseiseen ansiosidonnaiseen, mikä on huomattavasti enemmän kuin Kela maksaa.

Ay-liike myös sijoittaa varoja erilaisiin rahastoihin ja jakokelpoista omaisuuttakin Ay-liikkeellä on. Virkistystoimintaa liitto järjestää monin tavoin ja on neuvotellut erilaisia etuuksia JHL:n jäsenille; kuten vakuutussopimuksen, tuettuja lomia mm. kahdeksaan eri lomapaikkaan voi hakea tuetusti tai muuten vain varata, polttoainealennuksia Holiday Club-lomat, risteily, kello ja korualennuksia, lehtialennuksia, vuokra-asuntoja haettaessa otetaan jäsenyys huomioon jne.

Puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt hallitukselle jo vaihtoehtobudjetin, mitä ei hallitus ole hyväksynyt, kun hallitus puhuu työnantajien suulla ja haluaa viedä työntekijöiltä kaikki mitä voi, luopumatta itse mistään. Suomi vaan on kustannustasoltaan korkea valtio, ei täällä tule toimeen näillä duunareiden palkoilla miksi saavutetuista eduista ei pyydetä muita luopumaan kuin niitä, jotka työn tekevät tai ovat jo tehneet? tai lapsiperheitä niitä meidän Suomen tulevaisuuden ihmisiä, mitä ei tunnuta vähäänkään ajattelevan tässä pelissä.

Ei työehtojen heikentäminen tule parantamaan tuottavuutta eikä lisää tehokkuutta se kertoo vain huonosta osaamisen johtamisesta, ahneudesta ja välinpitämättömyydestä niin EK:n kuin hallituksenkin taholta. Kaikki eivät voi olla yrittäjiä eivätkä johtajia, työntekijöitä tarvitaan.

Toivottavasti nyt yhteiskuntasopimusneuvottelut tuottavat järkeviä ratkaisuja missä työntekijää kohdellaan oikeudenmukaisesti eikä leikata perheiltä enempää.

Satu Lehtola, (sd)

varapääluottamusmies, JHL, Lahti

Uusimmat kommentit

20.11 | 15:29

Säilytettävä ehdottomasti!

20.01 | 05:09

Kiitos Satu, kirjoitat tärkeää asiaa, kumpa päättäjät heräisi "ruususen unesta".Koskaan ei ole liian myöhäistä.

09.10 | 03:58

Satu, ESS 9.10.2019. Harmi, että et ole parempi kaveri Antin kanssa. Siellä isommalla tasolla on kavereista huolehdittu palkkaamalka heitä huuhaa-virkoihin kansan kustannuksella.

08.03 | 16:59

Varmasti muutos on paikallaan, tosin Kokoomus Lahdessa on isoin puolue ja jälki sen mukaista. Ensisijaisesti auttaa kun uusia valtuutettuja valitaan, se muuttaa jo ajatusmaailmaa lähtökohtaisesti.

Jaa tämä sivu